• image1 Un chalet elvetian de vanzare pe Semenic
  • image2 Constructie solida, din piatra, in stilul epocii
  • image3 Cel mai frumos hotel din statiunea cu cea mai multa zapada

 

 

 

Acasa

Hotel - Restaurant Central din Semenic, reper prestigios al statiunii de ski

  

Hotelul - Restaurant Central din statiunea Semenic (sau Cabana Costeanu, dupa cum e cunoscut de catre localnici) este cel mai vechi hotel din zona si imbogateste, cu tinuta sa de chalet elvetian, atmosfera intregii statiuni

 

  

   Construit in anul 1936 de catre Romulus Costeanu (in imaginea din stanga, fotografiat in parcarea hotelului, anii 1940) si fiul sau, Ing. Alexandru Costeanu (in imaginea de jos, impreuna cu sotia sa, Lucretia Costeanu, relaxandu-se in fata hotelului, anii 1940), hotelul a fost in perioada interbelica inima Semenicului, inca de pe atunci o statiune infloritoare unde se practicau iarna skiul si vara drumetiile in aer liber.

    Hotelul Central a fost confiscat in 1948 de statul comunist si, dupa multe experiente kafkiene cu justitia romana, a fost redat definitiv in anul 2012 familiei Costeanu, impreuna cu intregul lot de teren aferent (17.763 mp).

   Dorinta noastra, a proprietarilor (familia Costeanu), este de a reda cat mai grabnic hotelul circuitului turistic. Dar nu in orice mod, ci astfel incat sa isi regaseasca gloria de odinioara si, in acelasi timp, sa asigure turistilor indragostiti de ski, jazz, sau pur si simplu de Semenic, tot confortul cu care sunt, probabil, obisnuiti din statiunile montane austriece. Aceasta transformare are nevoie de un management asigurat de experti in industria hoteliera.

   In acest scop, ne dorim asocierea cu un partener cu experienta, care isi doreste si poate gestiona acest hotel, cu posibilitatea, imediat sau in timp, a vanzarii intregii proprietati. Conditiile specifice sunt detailate aici.

   Pentru moment, si, speram noi, pentru un interval cat mai scurt de timp, hotelul este inchis.